REMODELING KÁVOVÉHO SERVISU

24. 9. 2015 / ARCHIV ZPRÁV

PŘÍKLADEM ÚSPĚŠNÉ SUBSTITUCE STARŠÍHO KONCEPTU KÁVOVÉHO SERVISU ZA MODERNÍ KÁVOVÝ KOUTEK S VYSOCE SOFISTIKOVANÝM SAMOOBSLUŽNÝM AUTOMATEM JE ŘEŠENÍ REALIZOVANÉ NA ČERPACÍ STANICI JIMO V RADLÍKU U JÍLOVÉHO V RÁMCI PROGRAMU CONVENIENCE.

 

KÁVOVÝ KOUTEK V CENTRU PRODEJNÍ PLOCHY

Původní konfigurace kávovového servisu sestávala z vendingového automatu na sypané instatntní nápoje plněné do plastových kelímků a obslužného automatického kávovaru umístěného v zábaří pokladny. V důsledku významného posílení poptávky zákazníků po kvalitní to-go kávě podávané v papírových kelímcích poklesl prodej instantních nápojů z vendingového automatu a naopak příprava a výdej espresso káv obsluhou kapacitně nevyhovoval zvýšenému náporu hlavně v ranních špičkách. Odbavení u pokladny výrazně překračovalo zákazníky akceptovatelnou dobu.

V prodejně čerpací stanice JIMO byla naplánována substituce stávajících kávovarů za jediný kávový koutek s dokonalým kávovým servisem, umístěným do centrální pozice v prodejním prostoru na místo akčního čela jedné ze dvou regálových gondol. Snížení regálové kapacity navíc v obchodně exponované impulsní zóně vyvolalo potřebu optimalizace prodávaného sortimentu. Zcela byla například zrušena kategorie hraček, jejichž prodeje se propadly pod akceptovatelnou úroveň.

Kávový koutek poskytuje navíc komplexní doprovodný servis, obsahující nabídku několika druhů sladidel, kelímků různých velikostí, míchátek, to-go plastových víček, balené smetany, sirupů na dochucení kapučin, ubrousků a nezbytného odpadkového koše, do kterého otvorem v desce stolu zároveň z automatu odpadává vypresovaný kávový odpad.

VOLBA NÁPOJOVÉHO AUTOMATU

Předpokladem pro úspěšnou a zároveň efektivní realizaci uvedeného řešení nápojového servisu bylo nasazení sofistikovaného automatu nové generace na espresso a speciality z čerstvého mléka Rex Royal S300. Automat je vybavený dvěma integrovanými zásobníky na instantní ingredience, takže plně nahradí klasický vendingový stroj – zákazník si může zvolit svou oblíbenou čokoládu, irské cappuccino, vanilkové cappuccino, apod. Novinkou rozšiřující tradiční sortiment nápojů je studená mléčná pěna. Horké dny letošního léta výrazně podpořily zájem zákazníků o horké nápoje v ledové podobě – např. ledové cappuccino, caffé latté. Doslova hitem se pak stala nabídka milk šejků (především jahodového) připravovaného z ledové krémové mléčné pěny.

ŠIRŠÍ SORTIMENT, VYŠŠÍ KVALITA A SERVIS

Omezení nabídky zboží v impulsní zóně ve prospěch instalace café-koutku bylo určitým kompromisem, který bylo nutné přijmout v důsledku nedostatku volného prostoru prodejny. Zákazníkům toto řešení v současnosti přináší vyšší komfort - netvoří se fronty u pokladny a obsluha se naplno věnuje odbavení nakupujících. Hlavním přínosem je ale především rozšíření sortimentu a zvýšení kvality teplých nápojů a dokonalý doprovodný servis. Prodeje nápojů výrazně předčí ztrátu plynoucí z omezení nabídky impulsního zboží a po počáteční progresi těsně po spuštění do provozu se stále mírně zvyšují.

Další informace o projektu včetně fotogalerie naleznete ZDE

 

NAPIŠTE NÁM

Opište prosím následující bezpečnostní kód do pole pod kódem:

Další vzdělávání personálu a manažerů obchodů typu convenience, reg. č. CZ.1.07/3.2.11/03.0071

© 2014 - 2024 CONVENIENCE - Všechna práva vyhrazena.  |  Redakční systém i-servis.cz